zaterdag 17 augustus 2013

Van staartmees tot wespendief

Donderdag ben ik weer bij de steenuilen geweest. Ze waren niet zo actief, maar eentje zat prachtig in een grote boom. Ik liep erheen en ik kon hem 30 seconden lang op de foto zetten. Toen vloog hij weg. Toen s'avonds ben ik terug geweest. Bij mijn tante zat hij in een fruitboom. Ik wilde hem op de foto zetten maar ik was net te laat. Toen ik hem volgde belandde hij in een dode fruitboom. Daar had ik hem mooi op de foto kunnen zetten.
En bij de steenuilen zaten een ook groepje staartmezen die ik ook op mijn vorige blog had gezet. Ze zaten er gelukkig nog steeds, en waren gelukkig niet zo schuw. Soms zaten ze met hun bekjes open door de warmte.
En gisteren zijn mijn broertje Maarten, Arné, Johan en Ik op de Elspeetsche heide geweest, waar we vorige week op vakantie waren. het was een beetje regenachtig maar we hadden prachtige waarnemingen en foto's. Op het begin hoorde we een soort gekrijs. Toen we verder liepen zagen we dat het een jonge koekoek was. Even later toen kwam een boompieper op zijn rug zitten en ging hem voeren, jammer genoeg heb ik daar geen foto van maar voor de waarneming was het wel heel leuk. maar waar ik wel een foto van heb is de wespendief! We waren bij die jonge koekoek maar we zagen hem niet, toen opeens voor ons uit de bomen een wespendief kwam aanzeilen. Wat een prachtig beest!
Ook heb ik nog een paar foto's bij ons in de buurt. En nog 1 foto van de ree in de Westerheide. We waren er voor de tweede keer en hij kwam heel dicht bij, dat kunt u we zien op de foto.
Groeten, Pieter

4 opmerkingen:

 1. Pieter wat een heerlijke serie laat je ons weer zien de laatste met het hert is ook heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig de laatste! Maar ook het steenuiltje in silhouet is heel mooi. Wat een waarnemingen: wespendief en jonge koekoek.
  Leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai Pieter,

  Bijzondere waarnemingen en prachtige foto's. Dat maakt natuurfotografie zo leuk. Mooi hoor, die steenuilen en hele fraaie platen van de vliegende wespendief. Complimenten.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig Pieter. Je begint je broer aardig te volgen als "uilenman". Hij mag wel gaan uitkijken...
  Jammer dat je geen foto van die koekoek hebt, maar de wespendief maakt natuurlijk ook veel goed. Het was een bijzondere middag...

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen