woensdag 14 augustus 2013

Vakantie 2013

Vorige week zijn wij op vakantie geweest, het was in Lunteren in een stacaravan. In een mooie omgeving en onze stacaravan was gelijk al in het bos. Toen we s'avonds aankwamen zagen we al een vos lopen in een grasveldje, waar ik jammer genoeg geen foto kon van maken omdat het te donker was. Ik ben veel op de heide boven Lunteren geweest de elspeetsche heide. Waar hele mooie vogels zaten zoals de boomvalk, geelgors en de roodborsttapuit. De roodborsttapuiten waren heel erg schuw. Maar de geelgors heb ik op de foto kunnen zetten het was nog een jonkie.
 Toen we dat hadden gezien hoorde ik Arne zeggen dat mensen een adder zagen. Toen de mensen weg waren gingen we kijken en tot onze verbazing zagen we helemaal geen slang. We wilden weggaan toen hij opeens op het pad lag. Wij dachten eerst ook aan een adder maar volgens ons is het toch een gladde slang.
Na de vakantie zijn we in onze buurt (vijfheerenlanden) wezen fietsen. Toen we langs de lappenheide kwamen zagen we musjes in het fluitenkruid die waren daar af en toe aan het bidden. Biddend heb ik ze niet maar wel in het fluitenkruid.
 En op onze moestuin waren vandaag nog wat staartmezen. Ze lieten zich mooi zien, sommige hadden het heel warm, dat zag je heel dat bekje open. Daarom hebben we een bakje water neergezet voor de warmte.
En als afsluiting heb ik nog een steenuil die moe was! Hij kon het later niet uithouden en ging een dutje doen.

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
 Groet, Pieter

4 opmerkingen:

 1. En weer een mooie serie foto's Pieter!
  Zo'n jonge geelgors is natuurlijk een buitenkansje, maar het meest onder de indruk ben ik nog van die anaconda. Daar moet je met je kop toch niet tussen komen, wat een bek zeg...

  Nou, op naar de volgende serie, ben heel benieuwd!

  Groet, Johan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo een vos zo maar zien en ook nog een gladde slang. dat zijn nog eens fijne waarnemingen.
  Leuk de jonge geelgors en ook de mussen in het fluitenkruid zijn mooi.
  Groeten, Gonnie

  Pieter, wil je de woordverificatie niet uitzetten? Dat is zo lastig

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik heb het gedaan. Bedankt voor de tip.

   Groet, Pieter

   Verwijderen
 3. Pieter, mooie serie maar volgens mij is de gladde slang toch een hazelworm...

  BeantwoordenVerwijderen