dinsdag 28 mei 2013

Prachtige Ransuilen

Ik ben de afgelopen week elke dag naar de Ransuilen geweest. Meestal was het niet zo lekker weer, maar af en toe was de zon er toch bij. En als je dan geluk heb is de Ransuil ook aan het jagen. Arne en ik kwamen vrijdag aan en hij was nog rustig in het bosje. Na een tijdje kwam hij eruit en ging prachtig langs de rand ven het bosje jagen. Nadat hij een muis gevangen had bleef hij de hele avond in de boom zitten.


Gisteren (maandag) zijn Arne en ik ook geweest. We kwamen aan en we zagen hem gelijk al jagen. Wij snel de fietsen neerzetten, de instellingen goed zetten en snel stil blijven staan. We hadden mooie foto's gemaakt en hij kwam vaak heel dichtbij langs, hij is de hele avond blijven jagen.


 Vandaag liet de Ransuil zich heel mooi zien in een boom. Maarten en ik zetten onze fietsen neer, we keken rond maar we zagen hem niet. Na 10 minuten kwam Arne eraan. We stonden zo even te kijken maar zegen hem niet. Arne ging in het bosje kijken, liep nog een stukje verder en hurkte en maakte achter elkaar foto's! Arne kwam terug en zei: de Ransuil zit hier 3 meter boven je. Arne ging nog een paar foto's maken en toen mochten Maarten en ik er ook snel foto's maken. Hij ziet er echt prachtig uit!!


Het is prachtig zo'n vogel!
Bedankt voor het lezen van deze blog.

Groet,
Pieter Roest

1 opmerking:

  1. ja dit moet toch een heerlijk gevoel geven als je met zulke mooie foto,s thuis komt,ze zijn ook geweldig .

    BeantwoordenVerwijderen