donderdag 22 augustus 2013

Dagje kampina

Gisteren ben ik in de Kampina geweest. Je kan uit verschillende route's kiezen, en wij hebben de huisvennen route gelopen. Het begint met een beetje bosachtig gebied, waarna je na 1 kilometer bij vennen komt. De vennen zijn heel mooi en ik heb daar de Dodaars met een jong op de foto kunnen zetten. Ook zagen we een paar Watersnippen in het water.
 Ook de steenuilen heb ik weer mooi op de foto kunnen zetten. Als je dichtbij zit zie je pas echt hoe mooi ze zijn.
 Groet, Pieter

zaterdag 17 augustus 2013

Van staartmees tot wespendief

Donderdag ben ik weer bij de steenuilen geweest. Ze waren niet zo actief, maar eentje zat prachtig in een grote boom. Ik liep erheen en ik kon hem 30 seconden lang op de foto zetten. Toen vloog hij weg. Toen s'avonds ben ik terug geweest. Bij mijn tante zat hij in een fruitboom. Ik wilde hem op de foto zetten maar ik was net te laat. Toen ik hem volgde belandde hij in een dode fruitboom. Daar had ik hem mooi op de foto kunnen zetten.
En bij de steenuilen zaten een ook groepje staartmezen die ik ook op mijn vorige blog had gezet. Ze zaten er gelukkig nog steeds, en waren gelukkig niet zo schuw. Soms zaten ze met hun bekjes open door de warmte.
En gisteren zijn mijn broertje Maarten, Arné, Johan en Ik op de Elspeetsche heide geweest, waar we vorige week op vakantie waren. het was een beetje regenachtig maar we hadden prachtige waarnemingen en foto's. Op het begin hoorde we een soort gekrijs. Toen we verder liepen zagen we dat het een jonge koekoek was. Even later toen kwam een boompieper op zijn rug zitten en ging hem voeren, jammer genoeg heb ik daar geen foto van maar voor de waarneming was het wel heel leuk. maar waar ik wel een foto van heb is de wespendief! We waren bij die jonge koekoek maar we zagen hem niet, toen opeens voor ons uit de bomen een wespendief kwam aanzeilen. Wat een prachtig beest!
Ook heb ik nog een paar foto's bij ons in de buurt. En nog 1 foto van de ree in de Westerheide. We waren er voor de tweede keer en hij kwam heel dicht bij, dat kunt u we zien op de foto.
Groeten, Pieter

woensdag 14 augustus 2013

Vakantie 2013

Vorige week zijn wij op vakantie geweest, het was in Lunteren in een stacaravan. In een mooie omgeving en onze stacaravan was gelijk al in het bos. Toen we s'avonds aankwamen zagen we al een vos lopen in een grasveldje, waar ik jammer genoeg geen foto kon van maken omdat het te donker was. Ik ben veel op de heide boven Lunteren geweest de elspeetsche heide. Waar hele mooie vogels zaten zoals de boomvalk, geelgors en de roodborsttapuit. De roodborsttapuiten waren heel erg schuw. Maar de geelgors heb ik op de foto kunnen zetten het was nog een jonkie.
 Toen we dat hadden gezien hoorde ik Arne zeggen dat mensen een adder zagen. Toen de mensen weg waren gingen we kijken en tot onze verbazing zagen we helemaal geen slang. We wilden weggaan toen hij opeens op het pad lag. Wij dachten eerst ook aan een adder maar volgens ons is het toch een gladde slang.
Na de vakantie zijn we in onze buurt (vijfheerenlanden) wezen fietsen. Toen we langs de lappenheide kwamen zagen we musjes in het fluitenkruid die waren daar af en toe aan het bidden. Biddend heb ik ze niet maar wel in het fluitenkruid.
 En op onze moestuin waren vandaag nog wat staartmezen. Ze lieten zich mooi zien, sommige hadden het heel warm, dat zag je heel dat bekje open. Daarom hebben we een bakje water neergezet voor de warmte.
En als afsluiting heb ik nog een steenuil die moe was! Hij kon het later niet uithouden en ging een dutje doen.

Bedankt voor het lezen van mijn blog!
 Groet, Pieter